Uit de kuip: Yannick Lefebvre waagt zijn eerste stappen in de Laser

Het is van voor ons vertrek naar Australië geleden dat ik jullie nog een nieuwsbrief toestuurde: een tijdje dus. De avonturen downunder waren zeer geanimeerd in goede en slechte zin, maar deze hebben jullie nauwgezet kunnen volgen dankzij de mailtjes die we jullie stuurden. Ik dank nogmaals iedereen die ons toffe, bemoedigende en wijze raad terugstuurde! Ik heb een hoop bijgeleerd, mijn rugzakje wordt een beetje klein voor al die ervaringen, ik denk dat ik maar eens een groter valies zal aanschaffen.

Dit jaar sla ik een andere weg in, ik blijf zeilen dat staat als een paal boven water. Ik stap uit de cadetklasse, en waag mijn eerste stappen tussen de ‘grote’ mannen in Laser. Het was een moeilijke keuze. Vorig jaar heb ik een wedstrijdje meegevaren, kwestie om es te proeven, en dat viel dik tegen. Waar is die spinakker? Ik vond het eerlijk gezegd een beetje saai zo alleen in mijn bootje, met maar 1 zeiltje…het liefste zou ik overstappen op 470, maar ik ben helaas nu al over het ideale gewicht om te sturen. En sturen wil ik toch blijven doen. Er is nog een andere mogelijkheid en dat is de 49er. Deze optie zet ik momenteel opzij, maar sluit ze zeker niet uit. In ieder geval, de aandachtige lezer zal begrepen hebben dat ik in ieder geval voor een Olympische klasse kies. Ik heb nog steeds mijn droom en die wil ik ooit waarmaken, een medaille op de Spelen! 2004 was een goed zeiljaar, ik heb mooie resultaten behaald in Cadet met Morgan, nogmaals bedankt Morgan voor alles! Het was tof om samen geregeld op het podium te staan. Ik hoop uit gans mijn hart dat hij er zelf ook vaak op zal staan, zeker als je éénmaal de smaak te pakken hebt…
Morgan stuurt nu zelf in Cadet, en hij doet het super, goed zo ! Ook in de splashklasse heb ik meer dan eens op het schavotje mogen blinken! Dit jaar wil ik deze klasse trouwens combineren met Laser. Dankzij al mijn podiumplaatsen ben ik door Stad Oostende tot sportbelofte 2004 bekroond. Ik ben ontzettend fier op deze erkenning.
Het was tevens een hele eer dat ik bij de 3 finalisten zat voor de Provinciale (West-Vlaamse) Sportverdiensten.

Ik sta nu voor een totaal nieuwe uitdaging en ik ga er volledig voor. Om mijn lichaam sterk te maken volg ik een nauwgezet fysisch trainingsprogramma bij Co-Activ in Oostende. Zeilen in Laser doe ik meestal op de Spuikom en op zee.
Ik zal hoofdzakelijk het eurolympische circuit volgen, eerstvolgende wedstrijden zijn Hyères, Kielerwoche, Medemblik . Volgende week vertrek ik samen met Filip Willems naar Hyères om er mijn eerste wedstrijd te zeilen! Zoals ik al zei zal ik dit jaar Laser combineren met Splash. In Laser komen de prestaties op de 2e plaats, in Splash echter zal ik vechten voor podium.Tijdens de paasvakantie heb ik elke dag gezeild in Laser, ik moet nog een hoop leren..maar dankzij goede begeleiding hoop ik snel te vorderen.

Zo, dat was het een beetje, ik hou jullie op de hoogte van mijn evolutie! Nogmaals bedankt aan alle mensen die me steunen via de VZW Manta Sailing Promotion.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: