Ecover koopt nieuwe kiel van Canadees met Open 60 in aanbouw

Op vrijdag 15 april kwam de nieuwe kiel van de ECOVER in Engeland aan. Ze werd meteen onder Mike Golding’s Open 60 geplaatst om hem toe te laten de Calais Round Britain Race goed voor te bereiden.
Solidariteit is geen loos begrip onder zeilers : hoeveel zeilers hebben al niet eens een andere uit de nood geholpen met wat materiaal of zo om die ander toe te laten zijn reis verder te zetten, of zijn droom te realiseren? Welnu, ook Mike Golding heeft deze solidariteit aan den lijve mogen ondervinden.

Zijn team vond de kiel bij de Canadees Derek Hatfield, die een nieuwe Open 60 in aanbouw heeft met het oog op de volgende 5 Oceans-solowedstrijd rond de wereld. Deze boot werd net als de ECOVER ontworpen door Merfyn Owen. Derek Hatfield was meteen bereid zijn kiel, een stalen in vorm gefreesd profiel met een loden bulb, aan het ECOVER-team te verkopen. Hierdoor spaart Mike Golding niet alleen veel geld uit, maar vooral ook een pak tijd.

"We zijn Derek ongelofelijk erkentelijk dat hij erin toestemde zijn kiel aan ons te verkopen. We willen hem hierbij hartelijk badanken voor zijn vrijgevigheid, want enkel dankzij Derek kan de ECOVER alle wedstrijden van het IMOCA-circuit meevaren", vertelde Mike Golding. De planning en voorbereiding voor de eerstkomende wedstrijd zijn wel erg krap, maar het team zal ervoor zorgen dat we tijdig klaar zijn.

De Calais Round Britain Race vertrekt immers al op zondag 22 mei vanuit Calais. Te volgen op Clubracer natuurlijk…

foto © JMLiot/DPPI

www.5-oceans.com
http://uk.mikegolding.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: