Zondag seizoenstart Peter Laureyssens

Zondag wordt de start gegeven van de eerste wedstrijd van het Mini circuit, de Select 6,50. De wedstrijd wordt solo gezeild en vertrekt vanuit Pornichet voor 300 mijl rondom de Bretoense eilanden (Ile de Groix, Belle Ile, Ile d’Yeu). Zeventig boten zijn ingeschreven (30 prototypes / 40 serieboten). Ook Bruno Peyron is ingeschreven met een Pogo2 en gaat zijn Maxi-catamaran Orange tijdelijk inruilen voor een mini.

Na een hele winter getraind te hebben in Lorient (met uitzondering van een pauze tijdens de Belgian Boat Show) zullen we nu kunnen zien wat het opgebracht heeft. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog gespannen na de resultaten van vorig seizoen en nog wat verbeteringen aan de boot. We zullen zien of we de Fransen nog eens kunnen afdrogen !

De Select 6,50 is zeker niet de langste wedstrijd van het seizoen, maar wel één van de moeilijkste. Het is technisch heel zwaar omdat er constant genavigeerd moet worden in de buurt van de eilanden. Vooral slaap wordt een probleem. Twee nachten op zee is te weinig om echt in het ritme te komen en net iets te veel om helemaal niet te slapen. Het zal waarschijnlijk bij een siesta blijven. Gelukkig lijkt de meteo mee te vallen: zondag en maandag 2-3 beaufort, dinsdag 5 beaufort en woensdag terug afnemend.

Voor meer informatie: www.minitransat650.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: