Brokkenpiloten verongelukken met zeiljacht onder Golden Gate bridge

De details: YACHTSEA een Santana 22 met aan boord twee zeilers maakten een paar fouten en probeerden hun weg te vinden onder de Golden Gate bridge met catastrofale gevolgen. Volgens een verklaring van een van de bemanningsleden probeerden ze de te surfen op de golven. Niet zo’n slim idee met laag tij en grote brekende golven. De uitdaging verliep niet zoals gepland.

De achtersteven werd gepakt door een brekende golf, de boeg dook voorover en het kleine zeiljacht kantelde om zijn kiel. De mast brak onmiddellijk.
Een tweede aanstormende golf sleurt daarna alsof het nog niet genoeg is de YACHTSEA nog eens tweemaal om zijn langsas. Ditmaal is het volledig Game over voor de Santana 22!
De opvarende werden gered door een paar boardriders.

Surfers 2 - Zeilers 0

Bekijk de fotoshoot (113 foto's)

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: