Matsuru verslaat Europees kampioen sportboten op Spi Ouest

Op Spi Ouest is de sportbootklasse het minst vertegenwoordigd, maar daarom niet het slechts qua kwaliteit. Het veld bestond uit een Esse 850, Eur. kamp. sportboot, een Brenta 24, invoerder van de klasse, een Cork 1720, winnaar van Cowes en Cork week, een UFO 28, Spi Ouest winnaar 2003, een First Class 7.5, bemanning van de werf Beneteau en nog enkele anderen.

De nieuwe SBR handicap moest er voor zorgen dat het sportboot zeilen interessanter zou worden en dat werd het ook. Alleen gooide het weer wat roet in het eten. Zaterdag werd er niet gevaren door te weinig wind en veel mist. Na vrijdag stond Matsuru op de eerste plaats met gelijk aantal punten met de Brenta 24. Zondag herpakte de Esse 850 zich door tweemaal te winnen. Dit maakte dat de laatste wedstrijd van start ging met 3 boten die kans maakte voor de eerste plaats.
Uiteindelijk kon Matsuru zijn voorsprong op de Brenta 24 niet genoeg uitbouwen (6 min/u op handicap) en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

De Spi Ouest was nooit zo spannend geweest en we hopen volgend jaar enkele Belgische en Nederlandse sportboten in de Franse wateren te zien. Fransen hebben in ieder geval al door dat een Max Fun 25 zeer hard gaat.

Matsuru Combat Sailing

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: