Rondje IJsselmeer 2005: Strategie van het winnen

Op vrijdag 6 mei wordt Rondje IJsselmeer net als eerdere jaren vooraf gegaan door een trainingsdag. Het thema: Strategie van het winnen!
Deze training wordt gegeven door Mischa Heemskerk en zijn nieuwe stuurman in de Tornado, Vincent Huntelman.
Mischa en Vincent starten een Olympische campagne voor de spelen van 2008 in Beijing.

Het Rondje IJsselmeer zelf, op 7 mei, wordt als eerste lange afstand race van het seizoen als " zwaar" aangemerkt: een ronde over het noordelijk deel van het IJsselmeer van ongeveer 50 zeemijlen, een kleine honderd kilometer!
Voor de F 18 klasse worden er op 8 mei korte baan wedstrijden uitgeschreven.
Beide dagen gelden voor de F 18 als klasse evenement.

WSV Bestevaer en de CTC ( Catamaran en Trimaran Club Nederland) organiseren dit drie daags Multihull evenement.
Het Rondje IJsselmeer wordt georganiseerd vanuit het Regatta Center Medemblik.

In een dag- en avondprogramma op 6 mei zullen Mischa Heemskerk en Vincent Huntelman in theorie en praktijk de strategie van het winnen van een wedstrijd behandelen. Na het theoretische gedeelte gaan de zeilers na de lunch het water op om het geleerde in praktijk te brengen. ‘s Avonds na het diner wordt, aangevuld met beeldmateriaal de middag geëvalueerd.

Het Rondje IJsselmeer staat open voor zowel kajuit- als open catamarans vanaf 16 voet, iF 20 en F18. Deze ronde over 50 NM voert langs de oevers van het noordelijk deel van het IJsselmeer. Na de start in Medemblik zullen de catamarans via Den Oever, Makkum, Hindeloopen, Stavoren en Enkhuizen weer finishen in Medemblik.
In 2004 werd de wedstrijd door 68 boten uitgevaren. Onder ideale omstandigheden startte de vloot bij windkracht drie om te kunnen finishen met een windje vijf!
In 2004 won Wouter Samama in een gecorrigeerde tijd van 4 uur en 54 minuten (4:54: 42); ook in 2003 won Samama het Rondje IJsselmeer.

Uit veiligheidsoverwegingen is de limiet op 100 open catamarans gesteld.
Rondje IJsselmeer wordt gevaren volgens de Texel Rating.

Rondje IJsselmeer wordt tradioneel ook gevaren door kajuit tri- en catamarans. In 2004 was er een veld van 19 kajuitcatamarans.
De winnaar in 2004 bij de kajuitcatamarans was Cees van Dongen.
De kajuit tri- en catamarans hebben een eigen start.
Na de wedstrijd zullen de grote en kleine kajuitcatamarans in de jachthaven van Regatta Center Medemblik te bezichtigen zijn.

Zondag 8 mei zijn er voor de F 18 klasse drie korte baan wedstrijden. De wedstrijden op beide dagen gelden voor de F 18 als klasse evenement. Ze zijn dus mede bepalend voor startplaatsen op het WK F 18 in Hoek van Holland in juli.

Uitgebreide informatie en voorinschrijving: www.rondjeijsselmeer.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: