Admiral’s Cup 2005 vroegtijdig afgelast

  • Author: Ice
    Date: do, 07/04/2005 - 20:44

De Royal Ocean Racing Club (RORC) heeft besloten om de Admiral’s Cup 2005 niet door te laten gaan. De Admiral’s Cup had plaats gevonden van 9 tot 17 juli in Cowes.
Om de reeds ingeschreven teams (2) geen onnodige kosten te laten maken zoals transport en nieuwe zeilen kopen, heeft de wedstrijdorganisatie (RORC) besloten om de lastige knoop vroeger door te hakken dan op de eerder geplande laatste inschrijvingsdatum van 3 mei.

Met de nieuwe format (Mumm 30, Swan 45 en een grote IRC boot) had men realistische hoop voor 10 teams uit 7 verschillende landen. Vele teams kregen echter de benodigde budgetten niet voor elkaar en men wachtte tot het laatste moment om in te schrijven.
De oudere en goedkopere format waarbij slechts 2 boten per team nodig waren, een IMS 600 en IRC endorced zeiljacht tussen 1.280 en 1.600 TCF, was in 2003 nog goed voor 8 teams.

Commentaar op het in het water vallen van dit prestige evenement van Chris Little, Commodore of the RORC:

"It is a great disappointment to us to have to take this decision. The RORC is extremely grateful for the support from countries eager to mount a challenge for the Admiral’s Cup, and I am very conscious of the significant effort put in by teams to pull together a competitive challenge. Realistically we needed a minimum of 5 competitive international teams to guarantee a meaningful series for all concerned. Sadly, we have not been able to attract enough teams."

"There was certainly no lack of enthusiasm or effort at the RORC and we shall continue to discuss the new Grand Prix Rule vigorously with the ORC and others to ensure there is a clearer and more competitive rule for the Admiral’s Cup in years to come. I am sure that a revitalised Admiral’s Cup will be possible under a new Rule and I look forward to seeing our many international friends back racing in the Solent for this famous trophy."

RORC ANNOUNCES CANCELLATION OF ADMIRAL’S CUP 2005

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: