"Pedro! We just broke the world record!"

Dit waren de woorden van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking aan boord van de VO70 MOVISTAR.
Na maanden voorbereiding en net een paar dagen in het tweede gedeelte van hun trainingsprogramma voor de Volvo Ocean Race kon Bouwe Beking met behulp van een satelliettelefoon vanuit de Pacific Ocean het grote nieuws melden aan zijn collega’s op de wal: "We covered 530 miles over 24 hours! We’re thrilled."

Het nieuwe record zal door het World Sailing Speed Record Counci
geratificeerd worden na het ontvangen van alle gegevens van de Volvo Ocean Race, de organisatie die de posities van de racers 24u/24u bijhoudt.

MARI CHA IV een 140 voets raceyacht dat precies tweemaal de lengte is van de MOVISTAR was de vorige recordhouder van het 24uurs afstandsrecord. MARI CHA IV kon op 7 oktober 2003 525.7 zeemijlen afleggen over 24uur, een gemiddelde snelheid van 21.9 knopen.

De volgende uitdaging: Cape Horn

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: