Gerard Post wint Nederlands Kampioenschap Soloklasse 2005

Van 5 tot en met 8 mei werd op het Braassemermeer het Open Nederlands Kampioenschap Soloklasse 2005 verzeild. Na 12 wedstrijden in 4 dagen met overwegend een 4-5bft werd de strijd uiteindelijk beslist in de protestkamer. Een zenuwslopend half uur na de laatste race kwam het protestcomité met het verlossende woord: protest niet toegekend, Gerard Post is de kampioen! ‘Hier heb ik jaren naar toe gewerkt, het is bijna niet te geloven dat het nu toch echt gelukt is’, aldus een zichtbaar geëmotioneerde Gerard Post nadat hij door Marijke van der Stadt van het wedstrijdcomité van de WV Braassemermeer de wimpel omgehangen had gekregen.

De omstandigheden waren voor Gerard, bijgenaamd ‘de Beer van de Braassemermeer’, ideaal deze keer: veel wind op zijn thuiswater. Eerder dit jaar had hij onder ijselijke omstandigheden al de Hiswabokaal gewonnen en daarmee laten zien dat wind en kou hem niet deren, integendeel, hij wordt er alleen maar strijdlustiger van. Bovendien was directe concurrent Tjebbe Swart, voormalig Nederlands Kampioen Solo, door een blessure uitgeschakeld. De Engelse firma Speed Sails had echter een ijzersterk team met de beste materialen naar Nederland gestuurd. Andy Davis en Chris Brown hadden maar één opdracht: prolongeer de vorig jaar behaalde titel! Dit duo met Gerard in de sandwich zeilde continu in de top 3, en het feit dat er uiteindelijk tussen de nummer 1 en 3 slechts 3 punten verschil zat laat wel zien hoe spannend die strijd was. Hoewel de rest van de 26 deelnemers op een opvallend hoog niveau zeilden en onderling stevig potjes uitvochten, konden zij zich met de strijd om de titel niet echt bemoeien.

Na de prijsuitreiking was de vermoeidheid van de voldane gezichten van de deelnemers af te lezen. Zij waren het echter roerend met elkaar eens: dit was een fantastisch evenement met uitdagende weersomstandigheden, spannende wedstrijden, een uitermate ervaren wedstrijdcomité dat geen moeite had onder moeilijke omstandigheden perfecte banen uit te leggen, de veel geroemde havenfaciliteiten van de WV Braassemermeer en niet te vergeten de vriendelijke medewerkers van de uitgebreide bar en keuken. En Gerard, de onvermoeibare promotor van de Soloklasse, is een terechte kampioen.

De volledige uitslagen en meer informatie over de Solo zijn te vinden op www.soloklasse.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: