Yann-Alex Janssens & Pieter Van den Bossche, Nederlands Kampioen 420

Tijdens het hemelvaartweekend worden in Workum traditioneel de Open Nederlandse kampioenschappen georganiseerd voor jeugdklassen. Dit jaar stond de wedstrijd open voor 420, Optimist, Splash, Flash, Laser 4.7, Laser Radial en Vaurien. Meer dan 600 boten namen aan de wedstrijden deel.

Tijdens de vier dagen wedstrijd is de wind niet onder de 15 knopen geweest, met pieken boven de 22 knopen. De zwaar weer liefhebbers konden zich eindelijk eens uitleven.

Bij 420 stond bij de start van de laatste wedstrijddag (aftrek meegerekend) het Nederlandse team Van Bladel één, gevolgd door team Speelman/Peeters (RYCB), en team Janssens/Van den Bossche (RBSC). Beide Belgische teams op 4 punten. Alles bleef nog mogelijk met nog 2 races te gaan. Beide Belgische teams slaagden erin om de gebroeders Van Bladel achter zich te houden. Janssens/Van den Bossche, met 2x een één; Speelman/Peeters met 2x een twee. Eind resultaat:

1. Yann-Alex Janssens/Pieter Van den Bossche (RBSC) Nederlands kampioen.
2. Jan Speelman/Bernard Peeters (RYCB).
3. Sander & Axel Van Bladel (NED).
4. Gertjan Cleeren & Didier Lefevere (RBSC)
5. Arnaud Blij & Charlotte Martot (RYCB)

Door dit resultaat & de resultaten van een vroegere selectiewedstrijd selecteren Speelman/Peeters zich voor de ISAF youth wedstrijd in Korea. Janssens/Van den Bossche nemen dit jaar deel aan het WK420 (Brest) en het JeugdEK (Riva). Beide teams maken deel van het VYF trainingsteam van Jan Peeters.

Andere mooie resultaten van Belgische zeilers tijdens de Dutch Youth Regatta was de 12e plaats van Laura Maes, en eerste vrouw in de splash klasse, en de 11e plaats van Mathieu Willemart in de optimist klasse.

foto © Peter Van den Bossche

www.dutchyouthregatta.org
www.420sailing.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: