OOSTENDE RAMSGATE 2005 - Volledige IRC uitslagen online bij RNSYC

  • Author: entityone
    Date: wo, 11/05/2005 - 14:13

We hebben er even op moeten wachten, maar we hebben ze dan uiteindelijk toch gevonden: de volledige uitslagen van de twee eerste wedstrijden van het Noordzeekampioenschap 2005.
Niet op de website van het NZK, wel op die van de organiserende club, de Royal North Sea YC. Spijtig ook dat er niemand van de organiserende club in staat is om een kort verslagje de wereld in te sturen.

Dertig boten deden mee aan de heenreis naar Ramsgate, onder wie niet minder dan 5 Engelse boten (met thuishaven Ramsgate) en één Fransman, de First 36.7 MARINE DIFFUSION die vorige jaren ook al eens zijn neus (en achtersteven) aan de Belgische NZK-deelnemers liet zien.

In de grote IRC-klasse kon u al lezen hoe de LIESL-ING BANK op overtuigende wijze beide races op haar naam schreef: in Ranmsgate had ze welgeteld 1’34" overschot op de Franse First 36.7, in de terugtocht een kleine 5 minuten op de ALEGRIA.

Nieuw bloed dit jaar in de middenklasse: eindelijk zouden we zeggen… Antwerps zeilbeest Bruno Van Cant en zijn trouwe ploeg moesten in het eerste stuk wel de Engelse wedstrijdboten ABRASIVE en X-FACTOR voorlaten, maar in de terugtocht lieten ze de concurrenten GARCE & Co. geen schijn van kans: de COMMER & KWEL wordt een geduchte tegenstander voor de GARCE en de DIABOLIC dit jaar.

Weinig nieuws in de kleinste klasse, ware het niet de afwezigheid van de meeste halftonners die zich dit jaar vooral concentreren op hun Half Ton Classics Cup in Dinard eind augustus. Toch verscheen er ééntje aan de start: de ENVOL moest evenwel zijn meerdere erkennen in CAPELLA en NOORDWIND, zoals dat de laatste jaren wel meer voorkomt. Toch ongelofelijk om te zien hoe de CAPELLA er in slaagt om in beide wedstrijddelen één vol uur voor de tweede aan de finish te verschijnen. Puur bootbouw- en zeiltalent noemen ze dat zeker?

Volgende afspraak dit weekend in Oostende voor het tweede luik van de Ostend Regatta!

De uitslag:
IRC 1&2
1. LIESL-ING BANK (RNSYC) 1-1
2. ALEGRIA (RBSC) 3-2
3. TOM (SRNA) 4-3

IRC 3&4
1. COMMER & KWEL (KLYC) 3-1
2. GARCE (RNSYC) 4-2
3. DIABOLIC (RBSC) 5-3

IRC 5&6
1. CAPELLA (WVB) 1-1
2. NOORDWIND (WVB) 3-2
3. ENVOL (BRYC) 5-4

De volledige uitslag staat op de RNSYC website

foto © www.vision-art.be

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: