TU DELFT start in de de Grand Prix de l'Atlantique

Het Van Uden- TU Delft Sailing Team verschijnt op zaterdag 14 mei 2005 aan de start van de Grand Prix de l’Atlantique in Pornichet (FRA). Deze zogenaamde proloog van de Tour de France à la Voile maakt deel uit van de Mumm 30 Cup in Frankrijk. De Franse meteoroloog Jean-Yves Bernot zal op woensdag en donderdag schipper Gert van der Heijden en de twee navigators Jur Gaarlandt en Bart Verwerft bijspijkeren op het gebied van meteorologie.

Van der Heijden: "Hij gaat daarbij ook in op de specifieke omstandigheden langs de Franse kust." Jean-Yves Bernot heeft een behoorlijke staat van dienst op het gebied van meteorologie. Zo begeleidde de Fransman grote zeilers als Ellen MacArthur en Michel Desjoyeaux met hun strategische keuzes tijdens oceanraces. Voor de Delftse studenten en de overige 27 ingeschreven teams geldt de Grand Prix de l’Atlantique tevens als voorbereiding op het wereldkampioenschap Mumm 30. Dat begint op 28 mei in La Trinité sur Mer. Het evenement in Pornichet duurt tot en met Pinkstermaandag 16 mei en er staan tien races gepland. Van der Heijden: "De competitie zal behoorlijk heftig zijn. Als we bij de eerste twintig eindigen, doen we het goed. We varen nu met andere zeilen van Quantum, dus we willen ervoor zorgen dat we qua tuning en setting de boel in orde krijgen voor het WK."

Over de Mumm 30 Cup
De Mumm 30 Cup levert aan het einde van het vaarseizoen de Franse kampioen offshore zeilen voor teams op. Het circuit bestaat uit de Grand Prix de l ‘Atlantique van 14 tot en met 16 mei, de Tour de France à la Voile in juli, de Routes des Iles tussen Marseille en Corsica van 8 tot en met 18 september en de Grand Prix de Bandol van 30 september tot en met 2 oktober.

Het Van Uden - TU Delft Sailing Team
Het Van Uden - TU Delft Sailing Team telt negentien personen, waarvan elf zeilers met uiteenlopende ervaringen. Het walteam bestaat uit vier vaste krachten en dan zijn er nog vier thuisblijvers die de campagne met raad en daad bijstaan. De totale organisatie is ondergebracht in de Stichting Delft Challenge. Die maakt weer onderdeel uit van Broach, de zeilvereniging van TU Delft-studenten. Het doel van deze driejarige campagne is de overwinning in het studentenklassement van de Tour de France a la Voile.

Voor meer informatie, verslagen en beeldmateriaal, surf naar www.delftchallenge.nl.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: