Volvo Ocean Race krijgt nieuwe klasse: Extreme 40

Op 11 mei werd in Portsmouth de nieuwe generatie sport catamaran voorgesteld alsook een nieuwe wedstrijdserie die plaats zal vinden tijdens de in-port stopovers van de Volvo Ocean Race 2005-2006.
De nieuwe catamaran klasse zal door het leven gaan onder de naam VOLVO EXTREME 40, een strikte eenheidsklasse gebouwd voor zowel inshore als offshore races. Volgens de bouwers is het concept heel simpel, makkelijk om mee te racen, zeer licht en makkelijk te vervoeren.

De VOLVO EXTREME 40 werd gemaakt en ontworpen door de Olympisch Tornado kampioen Mitch Booth en Frankrijks Olympisch goud winnaar Yves Loday. De boot werd ontworpen om de leemte in het grand prix circuit op te vullen.

Meer info over de Volvo Extreme 40: www.VolvoExtreme40.org

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: