Carolijn Brouwer/Sebastien Godefroid Belgisch Kampioen Multihull

Tijdens het pinksterweekend van 14-15 mei organiseerde de Ostend Sailing and Racing Club het Open Belgisch Kampioenschap Multihull. Dit kampioenschap stond open voor alle catamaranclasses. Zaterdag kon er niet gezeild worden, er stond een te stevige noordoosten wind gepaard met woelige zee. Zondag slaagde de organisatie erin 5 wedstrijden te geven. Het kampioenschap was dus geldig met 1 aftrekwedstrijd .
26 teams zakten af naar Oostende Stad aan Zee. Geen kwantiteit maar wel kwaliteit.

Ons nationaal olympisch tornadoduo haalde de thuismatch binnen. Carolijn en Sebbe zeilden met regelmaat podiumplaatsen: 3-1-(6)-1-3. Ze namen deel met hun Hobie Tiger, terwijl hun Tornado hen staat op te wachten in Medemblik voor de volgende Eurolympische zeilwedstrijd.
De Franse Boulogne broers waren één van de favorieten. Ze wonnen de eerste wedstrijd, maar hadden brute pech in de volgende race. Getuige Carolijn vertelt dat een pleziervaartuig door de baan voer, zij kon die boot nog net ontwijken, maar de fransen hadden minder geluk en konden geen kant meer op. Een harde klap en een romp stuk. Hun kampioenschap zat er meteen op.
Team Bosser-Gramme startten moeizaam met een 6 en 5 maar zeilden beter naarmate de wind afnam en zette een 1-3-1 neer, wat hen op de 2e plaats bracht.
Demesmaeker- Gacliani deden het net omgekeerd. Ze zeilden eerst 4 keer een 2 plaats, ze stonden toen nog comfortabel aan de leiding, maar zij konden dit niet volhouden. Ze zeilden nog 2 maal een 6e plaats, wat hen uiteindelijk de 3e plaats opleverde.
Met team Hennebel-Vandenhaute op een 7e plaats en team Lecomte-Hollevoet op een 8e plaats, zet de OSRC 3 top tien plaatsen op haar naam.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: