QUARTER TON CUP herleeft in Cowes van 14 tot 17 juni 2005

  • Author: entityone
    Date: di, 17/05/2005 - 10:45

Vorig jaar besloot de Royal Corinthian Yacht Club om de Quarter Ton Cup nieuw leven in te blazen, hierbij sterk geïnspireerd door het succes van de Half Ton Cup 2003 in Nieuwpoort. En kijk: ook hier wakkert het vuur van vroeger weer aan! Op dit ogenblik zijn al 13 boten ingeschreven. Ook hier weer rekenen de organisatoren op een mix van kwartton die-hards van het eerste uur en de huidige generatie kwartton-zeilers.

Om een zo groot mogelijk deelnemersveld bij mekaar te krijgen wordt ook voor deze Ton Cup geopteerd voor de IRC-wedstrijdmaat. Alle jachten die gebouwd werden naar de IOR-regels voor kwarttonners en met een geldig IRC-certificaat kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Plaats van het gebeuren is het mooie clubhouse van de RCYC in Cowes.

Bij de ingeschreven boten vinden we ondermeer twee winnaars terug: het Bruce Farr ontwerp 45° SOUTH (nu in Franse handen en recent te bewonderen tijdens de voorbije Spi Ouest) won de Quarter Ton Cup in 1975, de MANZANITA -van de hand van Ron Holland- zegevierde in 1977 in Helsinki. De huidige Ierse eigenaar van de MANZANITA wist zelfs Ron Holland (toch al een pak in de zeventig naar mijn weten) te overhalen om de boot in Cowes te komen sturen. Ron Holland is een heuse legende bij de kwarttonners: zijn eerste kwarttonner EYGHTENE won de Quarter Ton Cup in Weymouth al in 1973.

Naast de wedstrijdorganisatie zorgde de RCYC ook voor een uitgebreid sociaal programma, waarvan het grote diner voor de bemanningen het hoogtepunt moet worden. De organisatoren rekenen er op dat enkele ‘oude gloriën’ mee zullen aanschuiven aan de feestdis, vergezeld van een handvol architecten zoals Ron Holland, maar ook Stephen Jones, Tony Castro en Rob Humphries.

Denkt u nu bij zichzelf "Verdorie, ik heb een kwarttonner, en nog wat vakantie over!", aarzel dan niet en contacteer Louise Morton van de Royal Corinthian Yacht Club, E-mail louise@rcyc.co.uk, (Tel +44 (0)1983 293581). Ook als u enkel naar het diner wil komen mag u deze dame opbellen.

Niet vergeten om de website van de RCYC met een bezoekje te vereren.

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: