Uit de kuip: Yannick Lefebvre 2de op Sailing for Ostend

Honderden zeilers zakten dit weekend af naar Oostende Stad aan Zee voor de opening van het ‘dinghy’ wedstrijdseizoen. De Royal North Sea Yacht Club organiseerde voor de 15e keer Sailing for Ostend, in samenwerking met Marina Yachting Center die zorgde voor boeien, motorboten voor de rescue, jury en pers, en niet te vergeten tal van mooie prijzen voor de zeilers. Zomerse temperaturen, weinig wind zorgden voor een zwoele sfeer aan het klein strand. De verschillende zeilklassen werden opgesplitst in 2 wedstrijdbanen voor de zeedijk van Oostende.

Zaterdag was het wachten op wind, na enkele uren dobberen onder de zon kwam een licht briesje opzetten. De wedstrijdorganisatie slaagde erin om 3 races te geven. Een lange dag op het water. Na maanden van intensief trainen was deze wedstrijd meer dan welkom voor Yannick Lefebvre, onze beloftevolle Oostendsche jongere, om terug in het wedstrijdritme te komen. De eerste manche was er net niet genoeg wind voor hem en kon hij niet echt uit de startblokken schieten, hij werd 5e. De volgende 2 races werd hij telkens 2e. Wim Moulaert uit Brugge won de 3 reeksen. Zondag zelfde scenario, hoge temperatuur, onstabiele wind. Doch kreeg het wedstrijdcomité van de RNSYC het voor mekaar om 3 races af te blazen. Lefebvre werd opnieuw 5e in de eerste manche. De volgende race werd een nek aan nek race met Cedric Ameloot, fotofinish maakte uit dat Ameloot eerst over de streep ging. Tijdens de laatste manche nam Lefebvre meteen de leiding met Moulaert in zijn zog. In het laatste voordewindse rak voer een onoplettende Ameloot los in Lefebvre, die hierdoor even totaal uit het veld geslagen werd. Moulaert aan de leiding. Lefebvre moest zijn turbo inschakelen en alles op alles zetten om Moulaert nog te kunnen pakken. Een spannend schouwspel voor de toeschouwers. Lefebvre in de aanval. Moulaert kon geen kant meer uit en Lefebvre haalde als eerste de eindstreep. De totaalstand: Moulaert 1, Lefebvre 2, Maes 3.

Net als vorig jaar overhandigde schepen Hilde Veulemans de prijzen.

Foto: finish Yannick Lefebvre & Cedric Ameloot

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: