Calais Round Britain race - Zeven Open 60 voeters aan de start van tweede editie

Nu zondag gaat vanuit het Franse Calais de tweede editie van de Calais Round Britain van start, een wedstrijd die telt voor het Open -60 kampioenschap. Zeven boten schreven in voor een op papier korte wedstrijd, die in werkelijkheid als erg technisch en zelfs moeilijk gekend is. De deelnemers starten westelijk, gaan rond Ierland, de Shetlands en komen dan via Ramsgate weer het Kanaal in. Als toemaatje wagen alle deelnemers ook nog een recordpoging op het traject Dover-Calais, waar de finishlijn getekend is.

SILL & VEOLIA, VIRBAC-PAPREC, ECOVER en BONDUELLE kennen we nog allemaal van de voorbije Vendée Globe. Onder SILL & VEOLIA en ECOVER hangen nieuwe kantelkielen (het platbodem-experiment op de ECOVER heeft Mike Golding niet kunnen overtuigen), ook de twee andere boten werden tijdens de winter grondig geïnspecteerd en hier en daar verbeterd. Jean-Pierre Dick tekende ondertussen al een contract voor de bouw van een nieuwe VIRBAC voor de volgende Vendée Globe.

Bij de 3 andere boten viert de boot van Zwitser Bernard Stamm haar terugkeer in de vloot. U weet wellicht nog dat de CHEMINEES POUJOULAT-ARMOR LUX (wat een naam zeg) op enkele dagen van de finish van The Transat haar kiel verloor, kapseisde en naar Amerika gesleept moest worden. De boot is op de romp na compleet vernieuwd. De schipper zoekt naar verluid nog een tweede grote sponsor om het kostenplaatje te dekken en aan de wedstrijden van de tweede helft van het seizoen te kunnen meedoen.

De Britse PINDAR ALPHAGRAPHICS en de Franse ARTECH-CAEN LA MER vervolledigen de wedstrijdvloot.

Aan boord van de ECOVER zeilen naast Mike Golding straks ook Brian Thomson en Neal Mc Donald mee: twee Britse zeilveteranen die het aantal zeemijlen ervaring aan boord méér dan verdubbelen. Brian Thomson was onlangs schipepr op de DOHA 2006, Neal Mc Donald is een bekende uit de Volvo Ocean Race en zal in de volgende wedstrijd de VOR-70 ERICSSON schipperen.

Vandaag werden in Calais al demonstratiewedstrijden gezeild aan boord van de Open-60’s. Voor deze gelegenheid namen de schepen journalisten en andere perslui mee aan boord, alsook enkele genodigden. Zo zeilde de Britse ambassadeur in Frankrijk enkele rondjes mee met de ECOVER.

Volg de race via de Calais Round Britain Race website

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: