Het WSSRC ratificeert twee nieuwe wereldrecords

The World Sailing Speed Record Council (WSSRC) heeft zopas twee nieuwe wereldrecords geratificeerd.CITYJET pakt het Round Ireland Monohull Record en ADRIEN, het Around Britain and Ireland Single-handed Record.
John Reed, secretaris van het WSSRC confirmeerde vanochtend de twee nieuwe wereldrecords.

Jean Luc Van Den Heede (FRA) zeilde met de ADRIEN rond Groot-Brittannië en Ierland in slechts 7 dagen, 8 uur en 47 minuten. Een gemiddelde van 10.11 knopen. Jean Luc VDH knabbelt hier zomeer eventjes 4 dagen, 3 uuur en 39 minuten van het vorige record.
Het vorige singel-handed record stond sinds juni 2004 op naam van onze landgenoot Michael Kleinjans met de ROARING FORTY.

De 60 voeter CITYJET met voltallige crew wist op 6 mei 2005 het Around Britain and Ireland Single-handed Record te verscherpen met 17 uur. CITYJET deed er 2 dagen, 9 uur, 41 minuten en 6 seconden over.

foto © B. Stichelbout/DPPI

World Sailing Speed Record Council
CityJet Website
Jean Luc VAN DEN HEEDE's Website

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: