Sam Vandormael Belgisch kampioen Optimist

Tijdens het weekend van 14 en 15 mei, vond het Open Belgisch Kampioenschap voor Optimist plaats te Nieuwpoort. De wedstrijd werd samen met de Pinksterregatta voor Splash, Europe en 420 georganiseerd door WSKLum - RYCB. In het totaal kwamen een 80-tal boten waaronder ongeveer 50 optmisten aan de startlijn.

Op zaterdag werd de wedstrijd verdaagd omwille van een aanhoudende 6-7 Bft en golven van meer dan 1,5 meter. Op zondag echter zorgde een matige maar afnemende wind en vooral het zonnetje voor een schitterende zeildag. De behoorlijke zeegang, veroorzaakt door het ruige weer van de afgelopen dagen, bezorgde sommige zeilers wel wat moeilijkheden. De wedstrijdleiding kon met de nodige discipline vier races houden, wat een geldig kampioenschap met aftrek mogelijk maakte.

Sam Vandormael werd Belgisch kampioen Optimist. De traditie wil dat de winnaar in het water belandt, maar omdat de hekkens naar de steigers gesloten waren, zat er voor Sam niets anders op dan vanop de slipway zelf in het water te springen!

Uitslag:
1. VANDORMAEL Sam (BEL)
2. HUMMEL Yuri
3. KENTGENS Robert-Jan
4. FONTAINE Bob (BEL)
6. COLOMBIE Maité (BEL)

Meer uitslagen kan je vinden op de website van het DOCB: www.optimist.be

.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: