Lemsteraken strijden op 4 en 5 juni om de Regatta Medemblik cup

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni zullen een twintigtal aken met elkaar de strijd aangaan voor de kust van Medemblik om de Regatta Medemblik cup. Dit nieuwe evenement dat georganiseerd wordt door de klasse organisatie in samenwerking met WSV Bestevaer is een nieuw initiatief volgens een nieuwe format waarbij er totaal 6 korte baan wedstrijden zullen worden gevaren van steeds maximaal 60 minuten.
De Regatta Medemblik Cup zal plaatsvinden vanuit het sfeervolle Regatta Centrum Medemblik.

De 1e wedstrijd is zaterdag 4 juni vanaf 10.00. Door de relatief korte banen zullen de schepen dichter bij elkaar in het wedstrijdveld blijven liggen wat de competitie extra spannend maakt.
De wedstrijdorganisatie zal dan ook proberen, afhankelijk van wind en weer, de boten zichtbaar voor de toeschouwers op de wal te laten varen.
De schepen, die met 8 bemanningsleden wordt gevaren, variëren in lengte van 12 tot 18 meter en wegen gemiddeld 30.000 kg.

De afgelopen jaren heeft er nogal een professionalisering plaats gevonden binnen de klasse. Niet alleen op de wedstrijdbanen wordt op het scherpst van de snede gevaren maar ook in de voorbereidingen wordt niets aan het toeval overgelaten. Sleepproeven in simulatie tanks om de romp en de zwaarden te optimaliseren en zelfs windtunnel proeven om het zeil plan te perfectioneren.

Opvallend is ook dat een aantal schepen een afwijkende kleur hebben. Zo zullen er een gele, een rode, een blauwe, zwarte en uiteraard witte lemsteraken aan de start verschijnen.
Jaarlijks worden er nog steeds nieuwe Lemsteraken gebouwd en te water gelaten.

Meer informatie:
Klasse organisatie Rond en platbodem schepen
Robert Pijselman, telefoon +31 (0)650272085 of
email: robert@pijselman.com
Wijgert Kooijlaan 2
1271 PC Huizen
Fax: +31 (0) 355230368

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: