ECOVER aan de leiding in Calais Round Britain Race

Eén dag na het vertrek in Calais heeft de door het Belgische bedrijf gesponsorde zeilboot ECOVER de
koppositie in de Calais Round Britain Race 2005 ingenomen. Aan het roer staat de befaamde Britse zeiler Mike Golding. Gisteren ging in Calais de tweede editie van de Calais Round Britain Race van start. De zeven deelnemende zeilschepen racen rond de Britse eilanden en eindigen opnieuw in het Franse Calais.
Wegens technische problemen moest het Britse zeilschip Pindar Alphagraphics de race deze morgen reeds verlaten. De ECOVER, het Owen Clark Open 60’ jacht, nam al vroeg de leiding. De zeilboot wordt gesponsord door het Belgische bedrijf ECOVER, marktleider in het domein van ecologische was- en schoonmaakmiddelen. Tweede in het klassement staat het Zwitserse zeilschip Cheminées Poujoulat, gevolgd door het Franse zeilschip Bonduelle.

Golding behaalde begin februari een schitterende derde plaats in de Vendée Globe en mocht
vorig jaar de overwinning van The Transat op zijn naam schrijven. In de Calais Round Britain Race 2003
eindigde Golding derde.

De felle wind bemoeilijkt op dit moment (23 mei, 16u) de uittocht uit Het Kanaal en zou nog zo’n 18 uur
aanhouden. Daarna verwachten de organisatoren betere weersomstandigheden. De race duurt ongeveer
een week. Tussen 28 mei en 2 juni worden de zeilschepen terug in Calais verwacht.

foto © Gilles Martin-Raget

www.ECOVER-sailing.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: