BONDUELLE verliest mast tijdens Calais Round Britain race

  • Author: Ice
    Date: vr, 27/05/2005 - 10:11
    Tags:

Kort na het passeren van de vuurtoren "Muckle Flugga ten noorden van de Shetland Islands verloor BONDUELLE gisterenavond zijn mast. De bemanning zou ongedeerd zijn.
Een podiumplaats glipt hiermee door de vingers van team BONDUELLE, zij lagen nek aan nek met de koploper ECOVER.

Het incident gebeurde omstreeks 18u locale tijd, zo’n 16 mijl na het passeren van de Noordelijk Shetland eilanden. Schipper Jean Le Cam sliep toen de mast brak. De BONDUELLE was diep gereefd tot het derde rif en voer met een zeer kleine genua. De mast brak ongeveer 3 meter boven het dek.

Het eerste bericht van dit tragisch gebeuren kwam van Schipper Mike Golding aan boord van de Belgische ECOVER. "Just spoken with Bonduelle - sadly she has dismasted a few miles astern of us on the east side of Shetland. All the crew are OK and they are in no immediate danger - if they haven't contacted you already - they are clearing the decks before making way towards Lerwick. I am sure they will contact you soonest."

foto © Photo Gilles Martin-Raget

Calais Round Britain Race website

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: