Peter Laureyssens aan de leiding in serieklasse SELECT 650

Peter Laureyssens leidde vannacht de seriebotenklasse in de SELECT 650, de eerste grote wedstrijd ind e aanloop tot de Transat 650.
Peter had met zijn Basecamp, en in nserie gebouwe Pogo2 boot van 6,5 meter lang, een uur achterstand op de koploper, Tanguy De Lamotte. Die was met zijn prototypeboot erg gunstig uit een onweer gekomen dat die nacht langs de Bretoense zuidkust heftig huis had gehouden. 9 van de 70 deelnemers waren daardoor uitgevallen met gescheurde zeilen, gebroken verstaging enz.

Na het onweer viel de wind volledig weg, zodat sommigen er vijf uur over gedaan hebben om de afstand tussen het merkteken van Les Barges (Sables d'Olonne) en het keerpunt voor Port Bourgenay af te leggen. Niet dus voor de koplopers die konden ontsnappen en de zware stoorm wisten te verschalken.

Een sterke zuidenwind levert momenteel de turboboost om van het meest zuidelijke punt van ht 300 zeemijlen lange traject onder gennaker (bolle voorzeil) door te surfen naar het eiland Groix, het volgende en voorlaatste keerpunt.

Antwerpenaar Peter Laureyssen had vannacht een voorsprong van 5 minuten op zijn belager in de serieboten-klasse, de Fransman Fabrice Sorin op Jules. De derde bij de serieboten was Antoine Debled (Fra) op Petit Auguste et Cie. met zes minuten achterstand.

De Select 650 wordt aan de zuidkust van Bretagne gevaren en start en finisht in La Baule.

foto © Ch.Guigueno / Pipof.com/voile

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: