Optimist Benjamin Cup 28-29/05 - Mons

Zoals elk jaar houdt de Belgische Optimist Klasse (DOCB) haar jaarlijks nationaal kampioenschap voor de Benjamins (zeilers van 11 jaar en jonger). Dit jaar werd de wedstrijd georganiseerd door de RCNMB te Mons op 28 en 29 mei.
25 bejamins daagden op voor deze wedstrijd, samen met 8 miniemen (hoofdzakelijk broers of zussen van). Het mooie weer was het ganse weekend van de partij en zaterdag stond er een bijwijlen stevig, maar vooral erg vlagerig windje. Als gevolg daarvan waren er grote verschuivingen in het klassement, behalve bij de benjamins waar de wedstrijd werd gedomineerd door Quinten Looten, die alle reeksen op zijn naam schreef.

De ganse dag en ook op zondag patrouilleerde de rivierpolitie op de plas om al het gemotoriseerde verkeer (vooral jetski’s) tijdens de wedstrijd van het water te houden, zodat er in veilige omstandigheden kon worden gezeild.

Op zondag liet de wind het wat afweten. De uitstelvlag werd enkele malen getrokken, maar uiteindelijk werden er nog eens 3 reeksen uitgeperst, met hetzelfde resultaat als de eerste dag. Op Quinten stond er dit weekend geen maat. Met een 1 als aftrek won hij dan ook met het minimum aan punten, gevolgd door Stijn Van Hoye en Levi Slap. Eerste meisje werd Allison Maher op de 8ste plaats.
Bij de miniemen werd de wedstrijd gewonnen door Gilles Cleeren.

Uitslag Benjamin Cup Mons
1. Lootens Quinten
2. Han Hoye Stijn
3. Slap Levi

www.optimist.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: