SILL et VEOLIA pakt overwinning Calais Round Britain Race

  • Author: Ice
    Date: ma, 30/05/2005 - 11:09
    Tags:

Het was SILL et VEOLIA die als eerste zondagochtend 29 mei de finishlijn om 5u 13min en 21 seconden (GMT) passeerde. De 60 voeter van de Lombard tekentafel, geschipperd door Roland Jourdain deed er precies 6 dagen, 16 uur en 21 seconcen over om de afstand van 1815 zeemijl rond de Britse eilanden van Calais (FRA) naar Calais te omzeilen. Ze klokten een gemiddelde snelheid van 11.29 knopen op het log.

De 5 koppige crew bestond verder uit: Jean Luc Nélias (FRA), Gaël le Cleac’h (FRA), Philippe Legros (FRA), Ronan Le Goff (FRA)

foto © Photo Gilles Martin-Raget

Calais Round Britain Race website

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: