SILL et VEOLIA pakt overwinning Calais Round Britain Race

  • Author: Ice
    Date: ma, 30/05/2005 - 11:09
    Tags:

Het was SILL et VEOLIA die als eerste zondagochtend 29 mei de finishlijn om 5u 13min en 21 seconden (GMT) passeerde. De 60 voeter van de Lombard tekentafel, geschipperd door Roland Jourdain deed er precies 6 dagen, 16 uur en 21 seconcen over om de afstand van 1815 zeemijl rond de Britse eilanden van Calais (FRA) naar Calais te omzeilen. Ze klokten een gemiddelde snelheid van 11.29 knopen op het log.

De 5 koppige crew bestond verder uit: Jean Luc Nélias (FRA), Gaël le Cleac’h (FRA), Philippe Legros (FRA), Ronan Le Goff (FRA)

foto © Photo Gilles Martin-Raget

Calais Round Britain Race website

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: