ONK Splash dag 1

5 mei Workum - De eerste dag ONK Splash werd bij een strakke wind gevaren. Er werd dan ook heel snel een selectie gemaakt. De 176 starters werden in 6 groepen ingedeeld.
De 180 starters werden in 6 groepen verdeeld. Zij zullen het de komende dagen tegen elkaar opnemen. Uiteindelijk zal de grote finale die in een gold en silver fleet gevaren wordt de Nederlandse kampioen bepalen.

Tijdens de eerste reeks deden de Belgen het niet zo slecht. Yannick Lefebvre eindigde 2de. Ook Laura Maes trok haar streng met een 8ste plaats. Deze werd niet genoteerd. Een redress bracht een oplossing. Opvallendste resultaat kwam van Jahani Joly met een 12de plaats.

Ook tijdens de 2de reeks deden de Belgen het allesbehalve slecht. Yannick Lefebvre wist na kapseizen en een jury bestraffing nog knap 5de te eindigen. In hun respectievelijke reeksen finishten Laura Maes en Moulaert Wim 9de en 5de te eindigen. Jahani Joly eindigde opnieuw knap 14de.

Officiële Dutch Youth regatta uitslagen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: