550 Voorinschrijvingen Zwitserleven Ronde om Texel 2005

Anderhalve week voor aanvang van de Zwitserleven Ronde om Texel 2005, staat de teller van voorinschrijvingen op 550. Zeilers uit negen landen zullen op 11 juni hun geluk beproeven in ’s werelds grootste langeafstandsrace voor catamarans. Onder hen de overall winnaar van vorig jaar, Team Zwitserleven Booth/Dercksen, en team Bouscholte/VanWieren dat als eerste over de finishlijn kwam. Dankzij live televisiebeelden vanaf de wal en het water, blijven de bezoekers op de hoogte van het spektakel. De TNG Official Timekeeper houdt de tussenstanden bij.

Kanshebbers
Uit de olympische top ontbreken dit jaar veel teams vanwege het WK Tornado dat op 13 juni in Frankrijk van start gaat. Mitch Booth en Herbert Dercksen zijn wel van de partij en gaan dit keer voor de ‘line honours’ (eerste binnenkomst). Dat doet het duo met een Hobie Fox Extreme Concept Boat. Zij zullen het moeten opnemen tegen Hans Bouscholte en Ruurd van Wieren op een eagle 20 carbon, maar ook tegen het nieuwe Tornado-team Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen. De Britten Richard Allen en Simon Farren zijn eveneens geduchte tegenstanders op de Tornado. Voor de overall titel op handicap (na berekening) zijn meerdere kanshebbers op verschillende F18 boten. De Duitse broers Sach en de Nederlanders Kenbeek en Brouwer op de nieuwe Capricorn en de Franse broers Boulogne, F18 Wereldkampioen 2003, op de Cirrus. Het Nissan Hobie Pro Team doet mee met twee Hobie Tiger-teams: Mourniac/Citeau (FRA) en Heemskerk/De Boer (NED). In de Dart 18-klasse verschijnt paralympisch zeiler Thierry Schmitter aan de startlijn. De geboren Fransman won voor Nederland brons in de 2.4mR bij de Paralympische Spelen in Athene. Schmitter liep in 1998 een dwarslaesie op bij een klimongeluk en vaart sinds dit seizoen wedstrijden op de Dart 18. Rondecoördinator Edwin Lodder: "Ondanks het feit dat de Tornado-top ontbreekt, is het deelnemersveld toch weer van hoog niveau. Het belooft een sterke competitie te worden en we hopen natuurlijk op een spannende finale."

Live te volgen
Gedurende de Zwitserleven Ronde om Texel zendt een groot televisiescherm op het strand live beelden uit. De opnamen komen vanaf het eiland bij Paal 17, de vuurtoren en Oudeschild en vanaf het water. TNG Official Timekeeper toont de tussenstanden bij van de passage van de vuurtoren, VC-boei, Oudeschild en uiteraard de finish.

Rondeweek
Op zaterdag 11 juni 2005 klinkt rond 10.00 uur het startschot voor de Zwitserleven Ronde om Texel. Van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 juni kunnen de deelnemers alvast het water verkennen en trainen tijdens de Texel Dutch Open. Dat zijn korte baanwedstrijden die voor velen als voorbereiding op de grote race van zaterdag gelden. Bovendien is het een officieel door het Watersportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap. Donderdagmiddag kunnen de zeilers traditioneel meedoen aan de Horstocht. De VIP race vindt op vrijdagmiddag plaats, waarbij sponsors en pers onder begeleiding van een topzeiler het catamaranzeilen zelf kunnen beoefenen. Op het strand bij Paal 17 zorgt een sociaal programma voor de nodige ontspanning tijdens de Rondeweek.

Naast Zwitserleven wordt het evenement ook gesponsord door TNG Swiss Watches, Repeat Sales Promotions, PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, W&H/Liebherr, LinkinMedia, Nissan, Teso, VVV Texel, TROS, RoT Events en de Mondriaan Onderwijsgroep.

Zwitserleven Round Texel 2005 website

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: