Twee Nederlandse teams naar finalewedstrijden EK Olympische 470 klasse

Op de derde dag van het Europese Kampioenschap in de 470 klasse hebben twee Nederlandse teams zich geplaatst voor de finalewedstrijden. De omstandigheden voor de kust van het Poolse Gdynia werden tot nu toe gedomineerd door lichte omstandigheden. Met een wind van 7 tot 8 knopen
Kwamen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout als zesde over de finish. Hiermee sluiten zij de kwalificatieronden af om morgen in de Gold Fleet op een tweede overall positie, de finales in te gaan.

Coach Jacco Koops vertelt: " De meiden zitten goed in hun vel. Ze hebben vanmiddag nog een materiaal check gedaan en alles ziet er goed uit voor de komende finalewedstrijden."
De puntenverschillen tussen de nummers een tot en met vier zijn klein. Marcelien en Lobke staan met tien punten op vier punten achterstand op nummer een, de Françaises Ingrid Petitjean en Nadège Douroux. Ze worden op de derde plaats gevolgd door Nike Kornecki en Vered Bouskila uit Israël met twaalf punten. " Er kan dus nog van alles gebeuren, maar vooralsnog gaat het lekker," aldus Jacco Koops.

Sven en Kalle Coster kwamen vandaag voor de derde keer in zes wedstrijden als vierde over de finishlijn. Hierdoor stegen zij van een zesde naar een vierde plaats in het tussenklassement. Ook zij zullen dus vanaf morgen in de Gold Fleet verschijnen.
Coach Dick Coster vertelt dat er onder lastige omstandigheden is gevaren. De wind was zwak en erg draaierig. De start was vandaag niet zo goed waardoor Sven en Kalle als negende bij de eerste bovenboei aankwamen. Er vond een winddraaiing plaats die gelijk door de jongens werd opgemerkt. Door hier goed op in te spelen kwamen zij goed terug naar een vierde positie. Deze positie wisten zij vast te houden tot en met de finish.

Uitslagen
470 heren, stand na zes races
1. Nick Rogers/Joe Glanfield (GBR)
2. Javier Conte/Juan de la Fuente (ARG)
3. Alvaro Marinho/Miguel Nunes (POR)
4. Sven en Kalle Coster (NED)
40. Bart Peeters/Olivier Bakker (NED)
69. Axel en Sander van Bladel

470 dames, stand na zes races
1. Ingrid Petitjean/Nadège Douroux (FRA)
2. Marcelien de Koning/Lobke Berkhout (NED)
3. Nike Kornecki/Vered Bouskila (ISR)

foto © Tomek Ignatowicz

Meer uitslagen via: www.euro470.pl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: