AANKONDIGING - WK TORNADO van 13 tot 19 juni

Van 13 tot en met 15 juni zijn de kwalificatiewedstrijden in La Rochelle (Frankrijk) met twee races per dag. Donderdag 16 juni zijn er geen wedstrijden gepland en zal een rustdag zijn. De finaleseries zijn op 17 en 18 juni, wederom met twee wedstrijden per dag. Het WK telt tot nu toe 60 inschrijvingen uit 20 verschillende landen.

Nederland komt uit met drie teams. Kernploegleden Mitch Booth/Herbert Dercksen, Vincent Huntelman (Den Haag)/Mischa Heemskerk (Lisse) en Wouter Samama (Wageningen)/Jeroen van Leeuwen (Den Haag).
De Europese Kampioenen Mitch Booth en Herbert Dercksen wonnen twee weken geleden de bronzen medaille tijdens de Holland Regatta in Medemblik. Zij klommen hierdoor een plaats in de ISAF wereldranglijst, ze staan nu op een derde plek.
Ook de Belgen zijn van de partij met het team Carolijn Brouwer/Sebbe Godefroid

Voor dat de teams naar Frankrijk vertrekken varen zij dit weekend eerst nog allemaal mee in ’s werelds grootste catamaran race, de Ronde om Texel.

foto © Gilles Martin Raget

Meer info: http://www.srr-sailing.com/divers/mondialtornado2005.htm
www.tornado.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: