Heemskerk en De Boer pakken handicap-eindoverwinning Ronde om Texel 2005

Mischa Heemskerk en Sander de Boer van het Nissan Hobie Pro Team zeilden een magistrale race en winnen verdiend de handicapeindoverwinning. Het Nederlandse team kwam als 2de binnen na Samana/Van Leeuwen(NED) op de olympische Tornado die een nieuw Ronderecord van 2 uur en 11 minuten op de klokken hebben gezet. Na berekening van de handicapformule winnen Mischa en Sander ruim voor Kenbeek/Brouwer(NED) en Geijssen/Van Capelle(NED).
Mischa was zeer tevreden met deze overwinning. Het was zwaar, Noordwesten wind windkracht 5-6 en er stonden hoge golven, sommige tot 4 meter hoog. We hebben alles gegeven aan de oostkant en daar het verschil gemaakt, aldus Heemskerk.

Mourniac en Citeau
Jean Cristophe Mourniac en Frank Citeau wisten als 6de te finishen. Overall behaalde het Franse Nissan team de 5de plaats.

Het Nissan Hobie Pro Team bestaat uit 3 teams. Mischa Heemskerk en Sander de Boer zeilen voor Nederland, Jean Christophe Mourniac en Frank Citeau zeilen voor Frankrijk en de broers Gosche zeilen voor Duitsland.
De drie bemanningen zeilen met een Hobie Tiger F 18 onder de kleuren van Nissan.

foto: Heemskerk en De Boer © Annemiek van Kinderen

www.roundtexel.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: