Bart Bomans als nieuwkomer vijfde op BK Snipe

Afgelopen weekeinde behaalden Bart Bomans en fokkemaat Frank Vanroy een vijfde plaats op het BK Snipe zeilen. Bart en Eva Janssens wonnen met glans dit kampioenschap, met zeer regelmatige resultaten over de volledige 8 reeksen.

Manu Hens en Nicolas De Clerck werden knap tweede; Thierry Den Hartig en Greet Janssen derde. 20 boten werden geteld, allen Vlamingen en Britten.

Ex-OK Bomans zeilde de eerste wedstrijd, in de voor hem nieuwe Snipe-klasse, op het Galgenweel, Linkeroever.

"Meteen onder matige wind en met veel shiften, toch nog een vertrouwde stek. Zeer tevreden van het resultaat, en vooral met zeer veel respect voor de tegenstanders. Het zal me moeite kosten om op groter water Janssens, Hens, Den Hartig, Van Dormael en de anderen bij te houden. Maar ik ga ervoor. Het BK is de eerste van de twee selectiewedstrijden om volgend jaar te kunnen deelnemen aan het EK te Finland, Pori. Ik zou er graag bij zijn. In augustus gaat de tweede selectiewedstrijd door, op de Grevelingen."

1. Bart Janssens
2. Manu Hens
3. Thierry Dan Hartig
4. Wim Gys
5. Bart Bomans
6. Herma Van Dormael
7. Guy Celis

www.scira.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: