BONDUELLE stopt ermee: geen erwten en boontjes meer op het water

Gisteren verspreidde de Groupe Bonduelle een verrassend persbericht. De groep is al zes jaar lang samen met Jean Le Cam een vaste waarde op de internationale Open 60 mono- en multihull evenementen. In haar persbericht meldt de Groupe Bonduelle dat ze aan het eind van dit zeilseizoen stoppen met zeilsponsoring. De gehele communicatiestrategie wordt grondig te herzien. De Transat Jacques Vabre, die op 5 november in Le Havre van start gaat, wordt de laatste race van Jean Le Cam onder de groengele Bonduelle-kleuren.

Bonduelle steunt Jean Le Cam al sinds 2000: toen liep de trimaran BONDUELLE van stapel. Door diverse tegenslagen lukte het Meester Jean nooit de mogelijkheden die deze trimaran ten volle te benutten. Samen met zijn sponsor besloot hij om de tri van de hand te doen, en een nieuwe Open 60 monohull te bouwen met het oog op deelname aan de Vendée Globe 2004. Deze keuze werd een schot in de roos op zowel sportief als op communicatief gebied: de BONDUELLE eindigde 2de in de Vendée Globe en haar schipper was er één van de grote smaakmakers.

Ondanks deze prestatie en de vele extra publiciteit die ze aan het Vendée Globe-avontuur overhouden, stoppen ze er nu mee. In het persbericht verklaart de Groupe Bonduelle wél dat ze de mogelijkheid open laten om eventueel aan de Vendée Globe van 2008 deel te nemen. Als zij de tijd rijp achten, willen ze aan Jean Le Cam vragen om het project in goede banen te leiden. Als die op dat ogenblik nog vrij is.

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: