Team Mary Bryant herovert Schuttevaerbokaal

In een race die alles in zich had is het Team Mary Bryant er opnieuw in geslaagd de Schuttevaerbokaal te veroveren.
Met eerste plaats in het zeilklassement, een tweede plaats bij het hardlopen, en een 15e plaats bij het fietsen werd een behoorlijk gat geslagen met de concurrentie.
Door een windstilte in de nacht van donderdag op vrijdag kwam een aantal boten Vlieland niet in, hierdoor dreigde de wedstrijd om te slaan in één grote loterij. Uiteindelijk had iedereen ongeveer evenveel last van de windstilte, waardoor het een wedstrijd is gebleven.
Nadat de wind vrijdagochtend weer aantrok werd het duidelijk dat de strijd in het zeilklassement zou gaan tussen de kleine bootjes. Het gunstige stromingsritme waarin o.a. de Mary Bryant, Gotcha, Di Vagi, Greyhound en de Joker zich in bevonden maakte een verschil dat niet door de grotere snellere schepen, zoals de YachtVision en de Epoxydus kon worden goed gemaakt.

Top 3 zeilklassement:
1: Mary Bryant, Waarschip 660, Bart van Breeschoten
2: Gotcha, Spirit 28, Olivier verhaar
3: Di Vagi, Waarschip 725, Jaap Broer

Loopklassement
Zowel op Vlieland (22,6 km) als Terschelling (12,5 km) werden nieuwe parcourrecords gevestigd.
Op Vlieland doorbrak Remon van Lunzen de grens van 1:20; op Terschelling was het Benjamin Kok die het parcoursrecord van Eric Borg uit de boeken liep.
Top 3:
1: Benjamin Kok, Red Roo
2: Remon van Lunzen, Mary Bryant
3: Gerrit Kramer, Ruanway

Fietsklassement
Bij het fietsen zorgde Njisk Nauta voor een unieke prestatie door als eerst dame een fietsafstand èn het fietsklassement te winnen. Njisk laat een aanzienlijke lijst mannelijke top-wielrenners achter zich. Oud prof Renger Ypenburg gaf aan dat naar zijn mening de 11% tijdsvergoeding voor dames niet veel is: "ik had nooit verwacht dat een dame dit tempo 100 km vol zou houden".
Top 3:
1: Njisk Nauta, Windveer
2: Renger Ypenburg, Runaway
3: Marco Bos, YachtVision

Overall klassement.
Met 2 sporters op het podium deed de Runaway van Piet Feenstra goed zaken voor het algemeen klassement. Dat gold ook voor de Coogor, het duitse team van schipper Axel Axel Braun dat met 3 top 10 plaatsen zeer constant presteerde.
Opvallend is het dat de top 3 bestaat uit een scheepje van 22 voet, een van 32 voet, en een van 41 voet.
Top 3:
1: Mary Bryant, Waarschip 660, Bart van Breeschoten
2: Coogor, First 31.7; Axel Braun
3: Runaway, Banner 41, Piet Feenstra

Line Honours
De line-honours was ook dit jaar weer voor de YachtVision van Harry Amsterdam. Dat team leverde een erg goede wedstrijd af! Vooral met de overwinning in de eerste etappe en de 8e plaats in de 2e (met veel meer tegenstroom dan alle schepen die er achteraan kwamen)laten Harry, Sipko en Ale zien van uitzonderlijke klasse te zijn. Chapeau!

Zie ook: www.schuttevaerrace.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: