Sebben en Carolijn uit de kuip tijdens WK Tornado (deel 2)

Een ingewikkelde dag vandaag. Een zeebries tegengesteld aan een grandient wind. De meeste zeilers onder ons weten dat dit vreemde situaties geeft. Nu ja, het relaas komt eraan.
De eerste reeks was nog redelijk normaal. We hadden een zeer mooie start, twijfelden zelf nog eventjes of we er over waren. We zeilden ons prachtig vrij, in de richting waar we wouden zijn. Toen we op lay-line terug kwamen, draaide de wind echter in de andere richting. We rondden de eerste boei als 14de. Daarna ging het een beetje op en neer, maar helaas kregen we in het laatste kruisrak geen vrije wind, en verloren tot een 21ste plaats. Toch nog redelijk.

De tweede reeks ging heel moeilijk van start. De wind ging naar alle kanten, en er werd gewacht. Uiteindelijk leek het een beetje te stabiliseren, maar het was slechts schijn. We hadden een redelijke start, maar geraakten niet in de vrije wind. We kwamen uiteindelijk op de rechter lay-line, toen links de wind weer kwam doorzetten. We hadden nog zo'n 5 boten achter ons. De wind was echter super onstabiel, en de achterste boten hebben dan meestal een voordeel in het voor-de-windse rak. We zeilden een prachtig rak en haalden zo'n 30 boten in. Het tweede kruisrak blunderden we echter weer volledig, om dan in het laatste voor-de windse weer wat goed te maken. We wisten er nog een 27 van te maken.

Geen superdag, maar gezien de omstandigheden zijn we best tevreden. We hebben af en toe grote fouten gemaakt, maar tevens deden we heel goede dingen, op momenten waren we vroeger heel zwak waren.

Morgen laatste dag. Ze hebben de starttijd vervroegd naar 10 u, dus er moet mogelijkheid zijn van nog 2 reeksen te doen, dit is als de wind wat wilt meewerken.

Tot dan,
Sebbe en Carolijn

foto © Benoit Hervochon AF Tornado

Meer info: http://www.srr-sailing.com/divers/mondialtornado2005.htm
www.tornado.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: