Booth/Dercksen negende op WK Tornado 2005

Op zaterdag 18 juni 2005 eindigde Team Zwitserleven van Mitch Booth en Herbert Dercksen op de negen plaats bij het WK Tornado 2005. De omstandigheden waren lastig op de laatste wedstrijddag in het Franse La Rochelle. Toch wist het Nederlandse duo in het eindklassement twee plekken te klimmen. De Britten Leigh McMillan en Will Howden pakten de wereldtitel, gevolgd door de Spanjaarden Echavarri/Paz en de Fransen Revil/Espagnon.

Top tien, net geen A-status
Booth en Dercksen stonden zaterdagmorgen nog op de elfde plaats. Dercksen: "Het was een moeilijke dag met een instabiele wind. We gingen van een vijfde naar een twintigste plek, maar uiteindelijk finishten we als dertiende." Met dat resultaat stegen de Nederlanders naar de negende positie overall. Dercksen: "Het is niet goed genoeg, maar we zitten in elk geval nog voor de olympische kampioenen Hagara/Steinacher en voor veelvoudig wereldkampioen Darren Bundock. Het was vooral een lastig evenement." Booth en Dercksen kwamen één plek tekort voor verlenging van de A-status van NOC*NSF. Dercksen: "Dat moet nu in augustus bij het EK Tornado in Zweden gebeuren." Het tweede Nederlandse team, Vincent Huntelman en Mischa Heemskerk, werd achttiende. Debutanten Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen eindigden als 43ste.

WK F18 in Hoek van Holland
Van 9 tot en met 16 juli neemt Team Zwitserleven deel aan het Wereldkampioenschap Formule 18 in Hoek van Holland. Booth en Dercksen eindigden van 2000 tot en met 2002 op het hoogste ereschavot. Vorig jaar werd het zilver, dus het streven is om op eigen bodem de wereldtitel terug te winnen. Een week later verschijnt het tweetal in Leipzig aan de start van de tweede Volvo Champions Race van dit seizoen.

Meer info:http://www.srr-sailing.com/divers/mondialtornado2005.htm
www.tornado.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: