Sebben en Carolijn slechts 29ste op WK Tornado

Het kampioenschap is afgelopen. Niet helemaal zoals gewenst, maar het heeft zeker ook zijn positieve punten. Laat ik daarmee beginnen.
We zijn weer een ervaring rijker. We hadden nog niet in een dergelijk niveau in zo'n grote vloot gevaren. Dit heeft heel wat tijd gevergd om aan te wennen. Dat hebben we ook gezien in de eerste 4 reeksen. Vanaf toen hebben we ons als het ware buiten de boot gezet. Die hebben we gelaten voor wat het was, en ik ben weer beginnen rondkijken naar kansen. Die hebben we af en toe gevonden, en af en toe ook laten liggen. Toch begon het vanaf dan weer op een normale wedstrijdsituatie te lijken. De resultaten waren dan ook beter. Nog steeds niet schitterend, maar wel aanvaardbaar.
Verder waren het ook van in het begin tot het einde de condities waarin we het meeste problemen hebben. Dit is natuurlijk helemaal geen excuus, maar zelfs in deze condities zijn er dus ook af en toe wat lichtpunten.

Dan de dag van vandaag. We werden reeds om 8u30 op het water gestuurd, voor een start om 10u. Na heel wat valse starts met zwarte vlag lukte het hen toch op een enorm uitgedunde vloot eerlijk te laten vertrekken. Onze start was catastrofaal. Wel slaagden we erin ons nog redelijk vrij te zeilen. De wind was echter heel onstabiel en variabel. Met momenten zag het er goed uit, met andere al wat minder. ZO bleef het ook de hele reeks. We zeilden op en neer tussen de 15 en de 35, om uiteindelijk na een mislukt laatste voor de windse rak als 27ste te eindigen.
Daarna werd het wachten op de zeebries. De landwind waarin we de ochtend hadden gevaren was volledig verdwenen. De zeebries liet af en toe wat van zich zien, rond 15u besliste het comite dat het genoeg was geweest.

Voorin konden we onze trainingspartners van deze winter terugvinden. Leigh en Will uit GBR winnen makelijk dank zij de te vroege start van Echevarri (esp) die toch nog tweede wordt. De fransen krijgen het brons, en Jojo (GER), ook trainingspartners, worden 4. Daar heeft het in ieder geval niet aan gelegen...

Nu moeten we ons boeltje pakken, en morgen rijden we naar huis. Na 1 dagje rijden we weer verder naar Kiel, waar woensdag de Kielerwoche begint.

Tot dan!

Sebbe en Carolijn
NB In de totaal rangschikking eindigen ze als 29ste dus in de eerste helft

foto © Benoit Hervochon AF Tornado

Meer info: http://www.srr-sailing.com/divers/mondialtornado2005.htm
www.tornado.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: