ROLEX TRANSATLANTIC CHALLENGE<br> MARI CHA 4 als eerste bij Cape Lizard

  • Author: entityone
    Date: do, 02/06/2005 - 12:39

9 dagen en 16 uur heeft het 43-meter lange racemonster van Robert Miller er over gedaan om vanuit New York tot Cape Lizard te zeilen. Op die manier brengen ze passend hulde aan de recordtijd van de schoener ATLANTIC en Charlie Barr precies 100 jaar geleden. Het was een verwachte overwinning, maar de zege werd de MARI CHA 4 niet in de schoot geworpen.

"We zijn deze oceaan al sneller overgestoken, maar deze keer was de sfeer aan boord erg geladen: deze wedstrijd was zeker één van de zwaarste waaraan de boot ooit al deelnam. We hebben tot de laatste seconde moeten blijven vechten, maar we puurden er wel enorm veel voldoening uit," zei een vermoeide eigenaar aan de telefoon.

De wedstrijd is echter nog niet gedaan: de finishlijn ligt bij de Needles aan de ingang van de Solent. Pas daarna kan de MARI CHA 4 de steven wenden naar haar ligplaats bij de Royal Yacht Squadron in Cowes.

http://nyyc.org
www.transatlanticchallenge.org

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: