Spanjaarden winnen protest en daarmee wereldtitel Tornado 2005

Het Spaanse duo Echavarri en Paz won het protest tegen het wedstrijdcomité en daarmee tevens de wereldtitel Tornado 2005. Na de laatste race op zaterdag 18 juni gingen de Spanjaarden in protest tegen hun diskwalificatie als gevolg van de zwarte vlag (te vroege start). De organisatie maakte een dag later bekend dat het duo in het gelijk was gesteld en dus de nieuwe wereldkampioen was. De Britten McMillan en Howden zakten naar de tweede plaats, gevolgd door de Fransen Revil en Espagnon. Voor Team Zwitserleven veranderde er niets aan het eindresultaat. Booth en Dercksen bleven op de negende plaats staan.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: