Fastnet rock gerond

76 boten zijn er nog in deze 20é Mini Fastnet. De vloot is vannacht de Fastnet-rock gerond, en is nu op de terugweg. Direct na het ronden hebben de schippers het verplichte VHF contact gehad met één van de begeleidingsschepen, maar hierover hebben we echter nog geen nieuws ontvangen. Met 10 tot 15 knt wind en met een deelnemersveld waarvan er maar 30 mijl is tussen de 1e en de laatste is het voor de deelnemers in ieder geval spannend.

Vannacht lag Isabelle Joschke en Yann Riou met hun Proto "Parole 276" aan de kop van de vloot. De 1e Serie 650 is nog steeds "Basecamp 438" met het duo Peter ². Ze hebben sinds het begin van de wedstrijd niet alleen hun positie als 1e serie behouden, maar zijn ook in het over-all klassement naar voor geschoven en hadden vannacht nog maar 7 proto’s (van de 36) voor hen liggen.

Zodra we van de wedstrijdorganisatie meer nieuws krijgen hoort U van ons.

foto: BASECAMP - Mini Fastnet 2005 © Mark Meulemans

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: