ALINGHI wint Louis Vuitton act 4

Op 16 juni is het seizoen terug open voor match racend America’s Cup yachten in Valencia of Louis Vuitton act 4 zeg maar. Er zijn vijf nieuwe teams bij gekomen. En wie zat zoal op welk bootje? Bij BMW Oracle heb ik Dirk De Ridder mee op de crewlist zien staan, hij speelt daar met de traveller. Ian Ainslie stuurt op Team Shosholoza en Peter Holmberg doet dat op Alinghi, hij wordt daar bij gestaan door Brad Butterworth waar Pieter van Nieuwenhuyzen nog steeds het voordek doet. Grant Dalton speelt met de runners op Emirates Team new Zealand, waarschijnlijk omdat Ernesto Bertarelli dat op Alinghi doet. Bij China Team heb ik geen Chinezen gezien, maar enkel Frankerijkers terwijl dat bij mijn weten toch niet echt een buurland is… Pierre Mas deelt daar de lakens uit. Jesper Bank stuurt op United Internet Team Germany en is daar tevens skipper (dubbel loon?).Dit zijn zowat de laatste roddels die de ronde deden.

De punten na 11 matchen gevaren te hebben:

Alinghi 11
Emirates Team New Zealand 10
BMW ORACLE Racing 9
Luna Rossa Challenge 8
Victory Challenge 6
Desafí­o Español 2007 6
K-Challenge 4
Mascalzone Latino-Capitalia Team 4
+39 Challenge 4
United Internet Team Germany 3
China Team 1
Team Shosholoza 0

Meer nieuws volgt.

32ste America's Cup

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: