Inschrijving Versatel ONK Zeezeilen geopend

De voorbereidingen van het NK Zeezeilen 2005 zijn inmiddels ver gevorderd. De website is van nieuwe informatie voorzien en de inschrijving is open. De organisatie rekent op minstens zoveel deelnemers als vorig jaar en liever meer.

IMS schippers worden van harte uitgenodigd zich in te schrijven. Op de website is via de deelnemerslijst de actuele stand van de inschrijving te volgen. Bij de inschrijving wordt naast de naam van de schipper nu ook de naam van stuurman en tacticus gevraagd. De deelnemerslijst zal zo een nog beter inzicht geven in de kwaliteit van het evenement.

Het ONK Zeezeilen vormt samen met het NK Matchracen (weekend eerder) en het NK Olympische klassen (weekend later) een serie van drie top Nederlandse zeilkampioenschappen. Noordzee Club, Watersportverbond en YSY zijn vast van plan om het ONK Zeezeilen tot een succes maken met een vaste plaats op de zeilwedstrijdkalender.

Schippers kunnen zich vanaf heden inschrijven via de website, www.nkzeezeilen.nl Geïnteresseerde wedstrijdzeilers zonder boot kunnen gebruik maken van de bemanningspool. Op de website vindt u alle voor deelname nodige informaties en meer. Zo is er bijvoorbeeld een aardige promotie mogelijkheid voor zeilteams om een link te plaatsen naar hun eigen site. Ook is er een "wie is wie" pagina met de namen van een aantal relevante personen in de organisatie.

Het ONK Zeezeilen rekent op meer deelnemers in IMS 3 en 4. Het aantal evenementen voor deze klassen om zich op topniveau met elkaar te meten is niet groot. Het ONK is daarom een welkome aanvulling van hun wedstrijdkalender. De centrale ligging van IJmuiden is daarbij een extra gunstige factor.

Het wedstrijdprogramma staat beschreven in de NoR, die downloadable is van de website. De Sailing Instructions volgen op 1 augustus. Details van het walprogramma worden binnenkort gepubliceerd. Het succesvolle steigerbier zal er zeker weer zijn. Dit keer uitgebreid met populaire Micro Magic wedstrijden.

Ook aan het publiek wordt gedacht. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de baan zodanig worden geplaatst dat toeschouwers boeirondingen vanaf de zuidpier kunnen volgen. Ten behoeve van het thuispubliek zullen de uitslagen, foto’s en verslagen versneld op internet worden gepubliceerd. De uitslagen zelfs tegelijk met het publiceren op de borden. Overigens ook handig voor deelnemers met internet computers aan boord.

Kortom alle voorbereidingen zijn in volle gang. Deelnemers schrijft u nu in!

Met vriendelijke groeten
Ab Pasman
Secretariaat ONK Zeezeilen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: