NOS verkrijgt uitzendrechten VOLVO Ocean Race

De NOS zal vanaf eind oktober wekelijks aandacht besteden aan de Volvo Ocean Race die op 5 november 2005 in Vigo, Spanje, van start zal gaan. De Volvo Ocean Race, die in acht maanden rond de wereld zal gaan, kent deze editie vele aantrekkelijke aspecten. Zo zal er op elke stopover een zogenaamde inshore wedstrijd gehouden worden die voor het algemene publiek goed te volgen zal zijn.

Tijdens de lange afstandswedstrijden zullen er uitgebreide beelden vanaf de boten via de satelliet naar het productie centrum worden gezonden. Elke boot zal een speciaal opgeleid bemanningslid hebben voor deze beelden. Bovendien zal een speciaal ontwikkeld systeem ervoor zorgen dat de camera’s waarmee alle boten zijn uitgerust vanzelf gaan lopen bij bijzondere situaties.

De Nederlandse inbreng tijdens deze Volvo Ocean Race is groot. Niet alleen doen er twee ABN AMRO boten mee, daarnaast wordt de Spaanse boot door de Nederlander Bouwe Bekking gestuurd.

Nog specialer zal de voorlaatste stopover in Rotterdam zijn. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat de etappe naar Rotterdam toe en de korte wedstrijd aldaar, wel eens beslissend zou kunnen zijn.

Jan de Jong namens de NOS: " Wij zijn er trots op de rechten bemachtigd te hebben en kijken uit naar een fantastisch evenement."

Henri G C van der Aat van Trefpunt Sports & Leisure Marketing die namens Volvo alle partijen bij elkaar bracht: " De komende Volvo Ocean Race zal aantrekkelijker zijn dan ooit tevoren. Met name de technologie helpt de sport om beter de huiskamer binnen te komen. Dat dit nu via Studio Sport gaat, daar mogen we allemaal trots op zijn."

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: