Provinciaal kampioenschap matchracen Utrecht/Zuid-holland

Het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen voor de provincies Utrecht en Zuid-Holland zullen op dinsdag 28 juni en donderdag 30 juni plaats vinden. Bij Watersportvereniging Het Witte Huis in Loosdrecht en bij de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag in Warmond strijden acht teams om 18.00 uur om de titel Provinciaal Kampioen Utrecht en Zuid-Holland en om een plaats in het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen 2005.

De acht deelnemende teams hebben zich gekwalificeerd door kampioen te worden van hun vereniging en/of stad. De winnaars van het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen Utrecht en Zuid-Holland gaan door naar het Delta Lloyd NK Matchracen. Dit ONK vindt plaats van 30 augustus tot en met 4 september tijdens de HISWA te Water in IJmuiden. De teams zullen daar strijden tegen zes andere provinciale kampioenen.

De overige finalisten komen voort uit de volgende Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen Matchracen:

12 juli 2005 - Provincie Friesland / Drenthe / Groningen: KWV Frisia in Grou

14 juli 2005 - Provincie Noord-Holland: Zeilschool Nautiek in Amsterdam

23 augustus 2005 - Provincie Zeeland/Noord-Brabant: WSV Wolphaartsdijk in Kampenland

24 augustus 2005 - Provincie Overijssel / Flevoland: WSV Almere-Haven in Almere

25 augustus 2005 - Provincie Limburg / Gelderland: WSV Giesbeek in Giesbeek

27 augustus 2005 - Open Ronde: Rotterdamse Zeil Vereniging in Rotterdam

Het matchracen groeit langzaam uit tot een begrip in het wedstrijdzeilen. Het is een vorm van wedstrijdzeilen die voor iedereen goed te volgen is, spectaculair is en ook nog voor iedereen geschikt. Jong en oud, het maakt niet uit. De wedstrijden worden gevaren met minimaal twee identieke boten en een baan die bestaat uit slechts een startlijn en een bovenboei. Het is dan ook gemakkelijk te bepalen wie er wint, de boot die als eerste over de finish komt is de winnaar!

foto © Ronald Koelink

www.watersportverbond.nl/matchracen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: