Sebbe en Carolijn uit de kuip tijdens de Kielerwoche 2005

Het deed ons een beetje aan Carnac denken. WK in La Rochelle gedaan zaterdag, naar huis, accidentje onderweg zondag, maandag alles repareren en rijklaar maken, maandagavond vertrekken, dinsdag middag optuigen en woensdag 3 reeksen. Pfff, wat een haast !!!

Anyway, we zijn er geraakt. De wind was matig vandaag, en zeer wisselvalig. We kwamen uiteindelijk 2 minuutjes voor het 5 minutensein aan de start. Er was nog niks getuned, en we hadden een andere spi om te testen. Geen tijd dus om uit te zoeken wat onze taktiek zou worden. Dan maar achter de lokale zeiler aan. Biiiiieeeep! fout! We gingen helemaal de linker hoek in, en dit bleek goed fout. We kwamen nog een beetje terug en eindigden 6de.

De tweede reeks hadden we een heel scherpe start. Ik wist niet tot ik aan de kant de uitslagen zag of we te vroeg waren of niet. Ik voelde me wel een beetje veilig, want de Duitse favoriet, Gebler, lag nog een tikje verder dan ons. We probeerden de hele reeks om 3de te worden, maar we bleven vlak achter de oosterijkse jongetjes. Dit gaf ons een 4de plaats.
De laatste reeks was er een grote kans om iets sterks te doen. Ik had Carolijn op de hoogte gebracht dat ik naar rechts wou om een vlaag te halen. Op het moment van de start kreeg ik echter mijn twijfels. Jojo, de lokale zeiler, deed het wel, en we hielden hem in de gaten. Ik besloot uiteindelijk van het niet te riskeren. Al goed, want Jojo kwam bijna als laatste om de eerste boei. Wij alweer als 4de, en alweer zetten we de hele reeks druk op de derde, de russen, maar konden we hen net niet inhalen.

Op zich een mooi begin. Het was wel eventjes aanpassen.
Het plan van het Race Comitee is elke dag 3 reeksen, tot en met zondag. We houden jullie op de hoogte.

Sebbe en Carolijn

Website Kielerwoche 2005

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: