Tropische vaarwel borrel voor vanUden TUDelft zeilteam

Het vanUden TUDelft Zeilteam nam donderdagmiddag 23 juni bij tropische temperaturen afscheid van de TU Delft, sponsors, relaties en vrienden. Zaterdagavond vertrekken de studenten al naar Frankrijk voor deelname aan de Tour de France à la Voile. Voor de zogenaamde uitzwaaidag stonden de Mumm 30 en de teamtruck achter de Faculteit 3mE opgesteld. Prof.dr.ir. J.T. Fokkema, Rector Magnificus van de TU Delft, stak als eerste van wal met zijn ‘vaarwel’ toespraak.

De heer Fokkema, zelf zeilliefhebber: "We hebben hier bij de TU Delft verschillende technologische uitdagingen, waarmee we een technische voorsprong proberen te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het Nuon Solar Team, maar dit zeilproject is anders. De boten zijn identiek, dus gaat het om de bemanning. Toen ik vorig jaar na afloop de beelden van de Tour zag, werd het mij duidelijk dat het om een grote sportieve uitdaging gaat. Veel succes, maar kom alsjeblieft gezond terug."

Ook Henk Bakker, directeur van vanUden, was aanwezig en sprak kort tot de zeilers. "Toen vanUden twee nieuwe eigenaren kreeg, wilden we afrekenen met het stoffige imago van de Rotterdams rederij. Daarom besloten we in de zeilsportsponsoring te gaan. Ons eerste project was met de First 40.7 en daarna kwam de Mumm 30. De naamsverbinding met de TU Delft vinden we een hele eer. We wensen de jongens veel succes en een behouden thuiskomst." Na afloop toostten de aanwezigen op de gezondheid en het geluk van het vanUden TUDelft Zeilteam.

Over het vanUden TUDelft Zeilteam
Het vanUden TUDelft Zeilteam telt twintig personen, waarvan twaalf zeilers met uiteenlopende ervaringen. Het walteam bestaat uit vier vaste krachten en dan zijn er nog vier thuisblijvers die de campagne met raad en daad bijstaan. De totale organisatie is ondergebracht in de Stichting Delft Challenge. Die maakt weer onderdeel uit van Broach, de wedstrijdzeilvereniging van TU Delft-studenten. Het doel van deze driejarige campagne is de overwinning in het studentenklassement van de Tour de France a la Voile. Deze race duurt een maand en gaat dit jaar op 1 juli van start in Duinkerken.

Voor meer teaminformatie surf naar www.delftchallenge.nl. Meer informatie over de Tour de France à la Voile 2005, vindt u op www.tourvoile.fr.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: