Inschrijven voor de DELTAWEEK 2005 tot 29 juni nog

De Deltaweek het beste en gezelligste zeilevenement op het mooiste wedstrijdwater van Nederland. Op dit moment hebben ruim 150 schippers hun boot al ingeschreven voor de Deltaweek 2005. Daarmee hebben we weer goede wedstrijdvelden met veel competitie. In de loop van volgende week zal de voorlopige deelnemerslijst op de site www.deltaweek.n worden gepubliceerd.

Voor schippers die nog niet voor de Deltaweek hebben ingeschreven begint de tijd wel te dringen. Tot 29 juni kan nog zondermeer worden ingeschreven. Na 29 juni sluit de inschrijving voor de kampioenschappen ORC-CLUB en First 31.7. Inschrijvingen voor andere klassen kunnen na 29 juni alleen worden geaccepteerd na toestemming van het bestuur van de Deltaweek.

Kampioenschappen ook voor buitenlandse boten en schippers.

De kampioenschappen ORC-CLUB en First 31.7 zijn zogenaamde "open"-klassenkampioenschappen. Dat wil zeggen dat ze ook openstaan voor buitenlandse schippers met (buitenlandse-) boten die aan de eisen voor het kampioenschap voldoen en over een geldige ORC-CLUB of IMS meetbrief beschikken. Op dit punt hebben vooral onze zuiderburen een traditie hoog te houden. Eerder werden Belgische jachten al Nederlands kampioen tijdens de Deltaweek!

Het programma voor de Deltaweek 2005.

In de Deltaweek 2005 worden er van 1 tot en met 9 juli op alle dagen wedstrijden georganiseerd voor schepen in de ORC-CLUB klasse en Rond en Platbodem jachten. Bovendien kunnen op die dagen ook ongemeten schepen meevaren met een eigen start.

In het eerste weekend, op 2 en 3 juli, varen ook de schepen in de IMS klasse en op een speciale baan de eenheidsklassen J-24 en Maxfun en de sportboten. Voor de J-22 klasse wordt dit jaar in Nederland het wereldkampioenschap gevaren op de zelfde dagen dat de Deltaweek wordt gevaren. We zullen deze klasse dit jaar dus moeten missen op de Oosterschelde. We verwachten ze weer tijdens de Deltaweek 2006!

Tijdens het 2e weekend van 8 tot en met 10 juli komen de schepen van de IMS klasse weer in actie. Op die dagen wordt ook het allereerste Nederlandse klasse Kampioenschap First 31.7 gevaren. Op 10 juli varen tenslotte de deelnemers aan het ORC-CLUB kampioenschap nog hun finale wedstrijd.

Ongemeten schepen
Op alle dagen van de Deltaweek 2005 kunnen ook ongemeten schepen meevaren in een apart wedstrijdveld.

Registreer nu via www.deltaweek.n

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: