Stena Line F18Worlds 2005 - 160 deelnemers uit 14 landen

In Hoek van Holland strijden van 9 tot 16 juli 160 catamarans, afkomstig uit maar liefst 14 landen om de fel begeerde titel. Veel voormalig Olympische deelnemers uit de Tornadoklasse zeilen eveneens in de populaire F18-klasse. Nederland mag zich rekenen tot de beste F18-zeilers ter wereld en de kans op een Nederlandse Wereldkampioen is dan ook niet gering.

Tijdens het gehele evenement vindt op het strand van Hoek van Holland (bij de Hoekse Watersport Vereniging) een tal van activiteiten plaats. Te denken valt aan clinics met de F18-toppers met bijvoorbeeld de winnaars van een quiz onder de Rotterdamse schooljeugd, kano- en kite clinics, alsmede een gezellig muzikaal programma in de feesttent. De Wereldkampioen ontvangt op vrijdagavond 15 juli a.s. uit hande van Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF) de beker.

Hoofdsponsor Stena Line voelt zich nauw verwant met het Wereldkampioenschap Catamaranzeilen in de Formule 18-klasse en heeft dan ook graag haar naam verbonden aan dit spectaculaire evenement. De 'HSS Stena Discovery' is momenteel de grootste en snelste catamaran ter wereld.

foto: archief F18 Worlds 2004

www.f18worlds2005.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: