Midsummer night bokaal: een verhaal van snelle Belgen en zonder Jan Pieter!

In een grote kring zaten zondag 40 zonverbrande koppen bij elkaar. Voldaan na een mooie serie wedstrijden met goede wind en vooral zondag felle zon.
Het wat de kick-off voor drie nieuwkomers in de vloot. De BPE van Richard van der Veen kwam eindelijk uit haar winderslaap. De boot is nu twee jaar oud, maar duidelijk nog nooit gebruikt. Rob en Walter hebben de boot van Jeroen van Straaten gekocht, en zijn er vol enthousiast mee aan de slag gegaan. En Frank Lieve heeft nu in zijn tweede leenboot deze wedstrijd kunnen varen. We hopen ze bij de volgende wedstrijd in hun nieuwe boot te zien !

Zaterdag stond er veel wind, 20-25 knopen. De maxfuns raasten met veel geweld over de golven, de korte steile golfslag zorgde ervoor dat er regelmatig groen water over dek kwam stromen. De stuurmannen hadden het moeilijk om steeds weer een gaatje tussen de golfruggen te vinden, en als de boot zich ingroef na het risico van een broach snel toe.

De wedstrijden werden gedomineerd door de MATSURU. Nu hadden de heren met de zuidelijke tongval al op de North Sea regatta laten zien dat zwaar weer hun ding is, tijdens de eerste wedstrijddag wonnen ze twee races in 20-25 knopen wind. Voorwaar een prestatie, het was moeilijk varen op de hoge korte rollers op het IJsselmeer. Maar ook zondag voeren ze hard - ondanks de korte nacht vanwege de Cubaanse dames die in Brakeboer stonden dansen.

De Pandion had genoeg snelheid, maar verprutste een aantal starts, waardoor ze een aantal malen een inhaalrace moesten varen. Die kwam dan toch best uit, maar de Belgen bedreigen zat er niet meer in.

Jan-Pieter was de meest genoemde afwezige. Waar zit JP ? JP loopt kort voor ons langs.. JP pikt een lift op op stuurboord …. Veel van dit soort opmerkingen werden gemaakt, terwijl JP in Enkhuizen een feestje aan het bouwen was en absoluut niet aanwezig!

Volgend weekeinde hebben we Deltaweek - tot ziens !!

foto: archief NSR 2005

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: