KIELERWOCHE 2005 en de Belgen

PAUL GOODISON (GBR) wint de Kielerwoche in de Laserklasse, voor MATIAS DEL SOLAR (CHI) en regerend wereldkampioen ROBERT SCHEIDT (BRA) op de derde plaats.
De wedstrijden werden vooral gekenmerkt door het lichte weer en wisselende omstandigheden.
De mentale weerbaarheid van de zeilers werd danig op de proef gesteld: de eerste dag vier reeksen op een rij met toen nog een matige wind, nadien een zeer lange dagen met wachten op wind op een parcours ver in zee.

Onze Belg WANNES VAN LAER ( 1985) RBSC, zeilde verre van slecht; na geslaagd te zijn voor zijn examens eerste jaar handelswetenschappen, waardoor hij niet al te veel heeft kunnen trainen, heeft hij zich toch kunnen kwalificeren voor de Goldfleet waar hij 45ste eindigde , 160 deelnemers uit 35 landen.
In de voorrondes wist hij zelfs een reeks te winnen, voor ROBERT SCHEIDTdie in die reeks tweede werd.

Voor YANNICK LEVEBVRE (1988) RNSYC is dit na Medemblik zijn tweede grote wedstrijd.
Hij eindigde 14de in de bronzen vloot, 107 in totaal. Hij kon zich gedurende de wedstrijden stelselmatig verbeteren en doet op deze manier een schat aan ervaring op.

Voor deze twee jeugdige Laserzeilers start dit weekend de FLANDERS YOUTH te Nieuwpoort, begin augustus Europese Kampioenschappen Jeugd te Cartagena in Spanje, voorbij Valencia.
Indien Wannes Van Laer bij de eerste 8 landen kan eindigen op dit EK , kan hij een ticket bemachtigen voor het WK, dat eind september zal doorgaan in Brazilië.

verdere uitslag:
108 François Lamberty (Searp)
157 Marc Vandereck (Searp)

Het TORNADO TEAM: CAROLIJN BROUWER en SEBASTIEN GODEFROID eindigde
verdienstelijk 7de.
Door wat vermoeid uit het WK te Larochelle te komen, een verkeerde latkeuze voor een wedstrijd waar veel wind was voorspeld en uiteindelijk niet gekomen, hebben zij hun kansen niet helemaal kunnen waar maken.
Zij doen het momenteel iets rustiger aan , en starten binnenkort hun voorbereidingen voor het EK in Augustus, zie hun website...

foto vlnr: Yannick Lefebvre,Filip Willems, Wannes VanLaer

Website Kielerwoche 2005Quest for Gold

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: