OSTAR UPDATE 5 - Zware depressie houdt lelijk huis in Ostar-vloot

Ik kon m'n ogen niet geloven toen ik vrijdagavond de website van de OSTAR aantikte: in de Open 40-klasse heeft vandaag het grootste deel van de vloot er de brui aan gegeven: de DESTINATION CALAIS kent ernstige structurele problemen, de Belg Ronny Nollet en LA PROMESSE keren eveneens terug naar Plymouth, en ook de ROBOSAIL trok zich terug uit de race. Slechts drie Open 40’s zijn nog in wedstrijd: de VM MATERIAUX, de SPIRIT OF CANADA en de Nederlandse HAYAI.

De ROARING FORTY staat op de officiële website als ‘retired’ aangeduid, wat de waarheid ietwat geweld aandoet: Michel is inderdaad op weg naar Kinsale, maar gaat daar eerst proberen de zaak te herstellen. Hoop doet leven: nog één uitvaller en hij staat op het podium.

In de IRC 2-klasse zeilt Peter Crowther met zijn Swan 38 SUOMI KUDU terug naar de thuishaven met een gebroken voorstag. En bij de multihulls tenslotte is het nu definitief: ook de UP MY SLEEVE van de Californische Fransman en Ostar-veteraan Etienne Giroire zal Newport niet halen dit jaar.

Van de 34 vertrekkers liggen er op dit ogenblik al 11 uit de wedstrijd. De Noordatlantische Oceaan laat zich van haar beste kant zien…

www.faradaymillostar2005.co.uk

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: